Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-health platform Oosterhout breidt uit

Zorggroep Oosterhout & Omstreken (Zorroo) implementeert een uitbreiding aan het Regionaal e-health Platform van VitalHealth Software. Na goed verlopen implementaties van de ketenzorgprogramma’s Diabetes, COPD, Astma en CVRM is de zorggroep enthousiast om nieuwe zorgprogramma’s aan te bieden voor ouderen en ggz.
computer300.jpg

Zorroo is gestart met de implementatie van zowel Module Ouderenzorg als Module GGZ van VitalHealth. Dit betekent dat de registratie van poh-ggz-zorg en doorverwijzing naar de generalistische basis-ggz en mogelijk straks naar de specialistische ggz plaatsvindt in het VitalHealth Regionaal e-health Platform. Hierdoor is het voor de zorggroep inzichtelijk welke zorgpaden er ingezet worden voor de ggz-patiënten. Daarnaast is het mogelijk om op een veilige manier informatie over deze patiënten te delen en te communiceren binnen het platform van VitalHealth.

Mijlpaal
‘Met alle zorgprogramma’s in het Regionaal e-health Platform van VitalHealth Software en, aan het einde van het jaar, met alle zorgverleners hierop aangesloten, hebben we een belangrijke mijlpaal behaald. Zorroo kan nu met volle aandacht e-Vita gaan introduceren en inzetten, zodat de patiënt daadwerkelijk digitaal kan gaan deelnemen als medebehandelaar en zo meer regie kan gaan voeren over de eigen gezondheid’, vertelt Ron Dingjan, voorzitter van het bestuur en huisarts bij Zorroo.

Huisartsen
De zorg-ict bij Zorroo ontwikkelt mee met de groei van de zorggroep waarbij momenteel zeventig huisartsen aangesloten zijn. ‘Zorroo heeft een ambitieus strategisch ict-plan, met een uitgesproken visie op zelfmanagement en ‘patient empowerment’. De aanpassingen in de ict zorgen ervoor dat de samenwerking tussen ketenpartners in de regio steeds verder ondersteund wordt.’

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.