Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-healthbudget populair onder huisartsen

Mark van Dorresteijn
Grote verzekeraars zien dat een op de drie huisartsen een e-healthbudget heeft aangevraagd. De budgetten zijn bedoeld voor de poh-ggz die ze gebruikt bij de basis-ggz. Dat meldt Medisch Contact.
E-healthbudget populair onder huisartsen
Foto: ANP - Lex van Lieshout

‘We hopen dat patiënten beter ondersteund worden, en minder vaak naar de gespecialiseerde ggz worden doorverwezen’, zegt een woordvoerder van zorgverzekeraar CZ tegen Medisch Contact, die schat dat 35 tot 40 procent van de door hen gecontracteerde huisartsen gebruikmaakt van het budget. Achmea denkt dat de poortwachtersfunctie van huisartsen naar de veranderende ggz versterkt via het budget. Van het kerngebied van Achmea heeft 31 procent van de praktijken het budget aangevraagd voor e-health, en 25 procent voor consultatie. Bij VGZ hebben achttien zorggroepen zich gemeld voor het budget, en enkele tientallen preferente huisartsen.

Ervaringen en kosten

De e-healthmodule is nog nieuw, dus de zorgverzekeraars verwachten dit jaar vooral een rapportage over de eerste ervaringen en de gemaakte kosten. Later willen de verzekeraars meer gaan sturen op vermindering van consulten of verwijzingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.