Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-learning populair in de zorg

In de zorg neemt het aantal bedrijven dat e-learning inzet toe. 76 procent van de zorginstellingen maakt gebruik van e-learning versus 54 procent in 2012. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Nidap.
E-learning populair in de zorg

24 procent van het opleidingsbudget van grote en middelgrote organisaties wordt in Nederland voor e-learning gereserveerd. Dit percentage is ongeveer gelijk ten opzichte van voorgaande jaren. Alleen in de zorg neemt dit aantal toe. Een mogelijke verklaring voor de toegenomen populariteit in de zorg is volgens de onderzoekers de veranderde wet- en regelgeving om de kwaliteit van zorgpersoneel te waarborgen. Opleidingsbudgetten in de sector staan hierdoor onder druk. E-learning zorgt bovendien voor een grote mate van flexibiliteit en minder gederfde arbeidstijd.

Leiderschap

De top drie vraagstukken waarvoor opleidingen en trainingen op dit moment worden georganiseerd zijn management- en leiderschapsontwikkeling (74 procent), kwaliteitszorg en veiligheid (67 procent) en interne samenwerking (65 procent). Talentmanagement staat met 55 procent op nummer 4. Voor het onderzoek werden 330 HR-verantwoordelijken ondervraagd.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.