Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-opleiding voor longartsen in de lucht

De landelijke opleiding Longgeneeskunde introduceert een nieuw e-portfolio voor Artsen In Opleiding tot Specialist (AIOS). De opleiding is sinds dit voorjaar de eerste landelijke gebruiker van het vernieuwende platform. Later dit jaar zal ook de landelijke opleiding tot KNO-arts het platform in gebruik nemen.
E health.fotolia.jpg

Het platform bestaat uit een gebruiksvriendelijke web-omgeving en een app voor beoordelingen op de werkvloer. Het nieuwe e-portfolio moet gaan helpen om het eerder dit jaar gepresenteerde nieuwe opleidingsplan voor Longgeneeskunde goed in de praktijk te brengen. Voor de ontwikkeling van het platform is nauw samengewerkt met de Federatie Medisch Specialisten vanuit het project RIO (Realisatie Individualisering Opleidingsduur). Daaruit is een pakket van eisen voortgekomen waarbij de nadruk ligt op overzicht en gebruiksgemak. In het e-portfolio komt dit tot uiting in het gebalanceerde gebruik van een handzame app en een webomgeving.

AIOS
Binnen de opleiding Longgeneeskunde worden jaarlijks circa 260 AIOS opgeleid. Longgeneeskunde is het eerste specialisme dat vanuit het project RIO haar nieuwe opleidingsplan in werking stelt. Andere specialisaties werken momenteel ook aan een herziening van hun opleidingsplan. Het platform is ontwikkeld door Reconcept, specialist in digital learning en kwaliteitsbewaking, met name in de medische sector.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.