Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Edwin van der Meer wordt bestuurder BovenIJ ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Edwin van der Meer wordt per 15 juni 2011 benoemd tot bestuurder van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam. Samen met Eric Janson vormt hij de leiding van het ziekenhuis. De tijdelijke uitbreiding van het bestuur geldt vooralsnog voor drie jaar.
Edwin van der Meer wordt bestuurder BovenIJ ziekenhuis

Het besluit om de tweede bestuurder aan te trekken komt voort uit de noodzaak een aantal ingrijpende veranderingen en ombuigingen te realiseren voor de patiënten en medewerkers.

Ervaring

Het BovenIJ ziekenhuis koos voor Van der Meer om zijn ruime en brede ervaring in de (ziekenhuis)zorg in het algemeen en zijn kennis van complexe veranderprocessen in het bijzonder. Van der Meer werkte eerder als bestuurder in Tergooiziekenhuizen en als bedrijfskundig manager van diverse clusters in het VU ziekenhuis te Amsterdam.

Zelfstandig en klein

Het ziekenhuis wil door samenwerking klein en zelfstandig blijven. Een jaar geleden leed het BovenIJ nog 1,3 miljoen euro verlies. “We hebben twee miljoen euro omgebogen”, zegt bestuurder Eric Janson. Het eigen vermogen is in 2010 toegenomen van 3,8 naar 5,1 miljoen euro op een omzet van 64 miljoen euro. Voor een fusie met een kapitaalkrachtige partner is daarom geen enkele aanleiding, aldus Janson. Wel zet BovenIJ in op intensieve samenwerking met andere partijen om de kwaliteit van zorg op een hoger niveau te krijgen. Zo maakte het BovenIJ onlangs bekend te gaan samenwerken met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.