Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Eerste anonieme aangifte ziekenhuis succesvol

Mark van Dorresteijn
De eerste anonieme aangifte door medewerkers van een ziekenhuis is een feit. Medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis deden aangifte na bedreiging, fysiek geweld en lokaalvredebreuk. De rechter ging akkoord met de procedure en veroordeelde de 33-jarige Doetinchemmer tot honderd uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijk. Dat meldt de Gelderlander.
Eerste anonieme aangifte ziekenhuis succesvol

Het is voor het eerst in Nederland dat een ziekenhuis zijn medewerkers anoniem aangifte heeft laten doen. De aangifte werd gedaan door de werkgever onder vermelding van personeelsnummers en adres van het ziekenhuis.

Aangifte

Het Slingeland heeft op 15 maart 2010 aangifte gedaan. Personeel van de spoedeisende hulp en andere medewerkers van het ziekenhuis werden een week eerder tijdens het werk bedreigd door een familielid van een met spoed opgenomen patiënt. De betrokken persoon heeft medewerkers geslagen, bespuugd en bedreigd. De dader is de toegang tot het ziekenhuis ontzegd, maar ook het toegangsverbod werd overtreden. Direct na het incident heeft de directie van het ziekenhuis contact opgenomen met de politie en het openbaar ministerie. In overleg met deze instanties is besloten dat het ziekenhuis aangifte zou doen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Schippers wil betere aanpak agressie zorg

‘Extreem veel agressie tegen ziekenhuispersoneel’

Meldpunt agressie in de zorg geopend

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ben ook wel eens bedreigd in de particuliere praktijk,met de dood;’ ik maak je kapot’
    Heb een deurwaarder achter een achtergestelde betaling ingesteld,en terecht zo ?
    Net als ieder ander heeft iemand financiele verplichtingen als hij zich onder behandeling stelt!(aldus heb hem medegedeeld).Hij had ook een regeling met mij kunnen treffen!
    Dit is nu zo meer dan 20 j geleden en hij net als ik zal hiermee moeten leven!

  3. Persoonlijk vind ik ,dat je als medewerker v/e ziekenhuis aangifte moet doen uit naam van het Ziekenhuis waar je werkt.Je werkgever is verantwoordelijk voor jou. De betrokken persoon treft geen blaam want je werkt op dat moment als vertegenwoordiger van het ziekenhuis.Het ziekenhuis is in deze Partij. Justitie zal dat zeker voor de betrokkene opnemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.