Dat meldt dagblad De Gelderlander vandaag.
Hulp in de huishouding
Het werk valt de ouderenwerkers en maatschappelijk werkers die een half jaar geleden wijkcoach werden, zwaar tegen. Nu dragen zij de verantwoordelijkheid voor de beslissing over hulpmiddelen of hulp in de huishouding. Dat leidt tot spanningen en onvrede bij patienten.
Wijkteams
In Arnhem zijn acht wijkteams jeugd en acht wijkteams volwassenen aan de slag gegaan. Zij houden zich bezig met aanvragen voor ondersteuning op het gebied van de Wmo. De teamleden worden geacht kennis hebben van alle mogelijke problemen: van schulden tot het verkrijgen van een rolstoel of een indicatie voor aangepast vervoer. Fedde Makkinga, voorzitter van het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten, zegt in De Gelderlander: ‘We hebben ervoor gewaarschuwd. Het is een utopie: niemand kan van alle markten thuis zijn.’
Dossier Substitutie
Verschuiving van dure zorg naar een plaats waar het goedkoper kan. En liefst nog dichter in de buurt van de patiënt. Dit leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden en financieringsvormen. Lees meer:
Met Fedde Makkinga eens dat we dit hadden kunnen voorspellen.
Echter de wijkteams maakten ook geen gebruik van adviezen van de professionals (verpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten).
Je kunt inderdaad niet overal verstand van hebben. De kern van het probleem is natuurlijk dat er te weinig financiele middelen beschikbaar zijn.
Laat dat dan gewoon genoemd worden en niet afwijzingen met allerlei dwaze argumenten!
De ‘Kanteling’ omgedonderd. Hoezo?