Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste zorgverzekering met selectieve contractering

Univé lanceert met ZEKUR als eerste een zorgverzekering die op het gebruik van preferred providers aanstuurt.

Goedkoop

Het product ZEKUR is gericht op jongeren met veel diensten via internet en telefoon en een beperkte keuze in zorgaanbieders. De beloning bestaat uit veel gemak en een lage premie: 77,77 euro of zelfs 56,78 euro bij een eigen risico van 500 euro bovenop het verplichte eigen risico.

Geen gedoe

Univé belooft goede zorg en geen gedoe met medische acceptatie. Met een sms-dienst voor de pil, een CO2-neutrale creditcard voor 21-plussers, huisartsconsult via de webcam, de mogelijkheid foto’s van pijnplekken ter beoordeling te mailen en chatten met het servicecentrum bespaart de zorgverzekeraar geld en bedient zijn klanten op eigentijdse wijze.

Beperkingen

Medicijnen kunnen klanten alleen bestellen via zekur-apotheek.nl. Ze worden thuis afgeleverd. Voor planbare hulp kunnen klanten terecht bij het door ZEKUR gecontracteerde ziekenhuis in hun regio. Ook voor hulpmiddelen zijn twee leveranciers gecontracteerd. Voor huisartsenzorg kunnen verzekerden nog grotendeels terecht bij elke huisarts, maar op termijn alleen bij geselecteerde centra. In de regio Den Haag is dat al in 2008 zover.

Zorg van niet-geselecteerde aanbieders wordt slechts voor tachtig procent vergoed. Alleen voor spoedeisende hulp, topklinische zorg en een aantal bijzondere geneesmiddelen geldt geen beperking.

Vrijheid, blijheid

De klant heeft dus nog steeds de mogelijkheid voor een niet door Univé geselecteerde zorgaanbieder te kiezen, alleen is hij dan duurder uit. Bovendien staat het de klant vrij om op elk moment in het kalenderjaar de verzekering op te zeggen wanneer deze toch niet bevalt. Meer over de nieuwe zorgverzekering in de Zorgvisie financiënspecial die 30 november verschijnt. (Zorgvisie – Berber Bast)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.