EIB investeert meer dan half miljard euro in ziekenhuizen

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft de afgelopen drie jaar meer dan een half miljard euro aan leningen afgegeven aan ziekenhuizen. De EIB staat ook open voor kleinere innovatieve spelers op het gebied van e-health, zeggen Els Sweeney-Bindels en Giuseppe Lombardi van de EIB.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Giuseppe Lombardi en Els Sweeney-Bindels van de Europese investeringsbank.
Foto: Giuseppe Lombardi en Els Sweeney-Bindels van de Europese investeringsbank.

Steeds meer ziekenhuizen weten de weg naar de Europese Investeringsbank (EIB) te vinden. Aanvankelijk profiteerden vooral academische ziekenhuizen van de relatief voordelige leningen. Het Erasmus MC kreeg in 2006 een lening van 225 miljoen euro. Het AMC sloot in 2012 een lening van 100 miljoen euro. Het Maastricht UMC ontving in 2013 een lening van 60 miljoen euro en in 2016 een van 105 miljoen euro. Het protonencentrum Holland PTC, een initiatief van de academische ziekenhuizen in Rotterdam en Leiden en de TU Delft, kreeg 90 miljoen euro. En op 25 oktober 2018 sleepte het Radboudumc een lening van

0
497

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.