Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Eigen bijdrage leidt tot vraaguitval bij ziekenhuis

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg zag in het laatste kwartaal van 2012 bij de snijdende specialismen een vraaguitval van wel zeven procent. Bestuursvoorzitter Bart Berden wijt dit aan de eigen bijdrage.
Eigen bijdrage leidt tot vraaguitval bij ziekenhuis

Dat zei Berden op het Zorgvisie-congres over praktijkvariatie op 28 maart. Afgelopen najaar bleek al dat er minder patiënten dan verwacht naar ziekenhuizen zijn gekomen. De totale volumegroei zal naar verwachting lager zijn dan de 2,5 procent die is afgesproken in het hoofdlijnenakkoord. Berden zag in het laatste kwartaal van 2012 bij de snijdende specialismen zelfs een vraaguitval van wel zeven procent. Nader onderzoek heeft geen duidelijk inzicht gegeven in de oorzaken. Berden ziet wel een verband met de eigen bijdrage en het uitstellen operaties. ‘Als mensen aan de spataderen moeten worden geopereerd, moeten ze zeventig euro eigen bijdrage betalen.

3
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.