Eindelijk erkenning voor huidkanker-app

Het Nederlandse databedrijf SkinVision gebruikt machine learning om risico-inschattingen te maken van plekjes op de huid. Dat gebeurt via een app. Dermatologen noemden de app onbetrouwbaar. Sinds een jaar werkt SkinVision samen met zorgverzekeraar CZ.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is belangrijk huidkanker op tijd op te sporen. Hiervoor kunnen algoritmes worden ingezet. Klassieke algoritmes zijn bedacht door mensen, maar mensen zien niet alles. Bij deep of machine learning geef je alle ruwe informatie van een foto aan de computer. De computer gaat zelf leren, maar dat kan alleen met heel veel data. SkinVision, opgericht in 2011 heeft drie miljoen foto’s beschikbaar van verschillende huidplekken. Veel van die data is gelabeld in kwalijke en niet kwalijke plekken. Door de grote hoeveelheid data kan het bedrijf gebruikmaken van deep-learningnetwerken om plekken die mogelijk gevaarlijk zijn op te sporen en te

0
849

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.