Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eindhovense ziekenhuizen beginnen alcoholpoli’s

Het Catharina Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven beginnen deze zomer een zogenoemde alcoholpoli, een polikliniek die speciaal is bedoeld om jongeren met alcoholproblemen te helpen. Dat maakten de ziekenhuizen gisteren bekend.

De Delftse kinderarts Nico van der Lely opende in 2006 de eerste alcoholpoli. In de polikliniek werken kinderartsen, psychologen en de verslavingszorg samen. Jongeren die met een alcoholvergiftiging worden binnengebracht, krijgen er uitgebreide nazorg. Van der Lely heeft zichzelf de creatie van een landelijk netwerk van alcoholpoliklinieken ten doel gesteld.

Ook minister Ab Klink (Volksgezondheid) omarmde het idee, maar hij wil dat er eerst op een aantal plaatsen een proef komt met alcoholpoli’s. Het ziekenhuis Bernhoven in Oss zou in aanmerking komen voor deze proef. De Eindhovense ziekenhuizen zeggen niet te willen wachten tot de politiek een besluit neemt. (ANP)

Lees ook:

Polikliniek voor zwangere vrouwen

Nieuw poliklinisch centrum KinderHaven

UMC Utrecht start poli tegen ‘stemmetjes’

VUmc opent bekkenbodempoli

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.