Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Els Borst pleit voor concentratie kankerzorg

Voorzitter Els Borst van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) pleit vandaag op Radio 1 voor ‘onschadelijk bezuinigen’ in de zorg. Een betere taakverdeling van onder andere de kankerzorg in ziekenhuizen kan volgens haar grote besparingen opleveren.
Els Borst pleit voor concentratie kankerzorg

Borst presenteerde tijdens een radio-interview een bezuinigingsplan dat door een werkgroep van patiëntenorganisaties aan de formateurs is aangeboden. Ze tekende hierbij aan dat de zorg niet alleen een kostenpost is, maar ook veel geld oplevert. Desalniettemin denkt de voormalige minister van Volksgezondheid dat door ‘luchtbellen in de curatieve zorg op te sporen’ veel te besparen valt. Ze noemt hierbij taakherschikking van het ziekenhuis naar de eerste lijn en het snijden in bureaucratie en management. Voor de AWBZ-zorg voorziet Borst veel besparingsmogelijkheden in cliëntvolgende bekostiging. Cliënten kunnen hun eigen zorg veel efficiënter zelf inkopen dan instellingen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beluister het radio-item

KWF: Concentreer complexe kankerzorg

‘Concentratie behandellocaties leidt tot twee miljard winst’

Winnaars Els Borst-prijs bekend

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.