Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EPD-aanbesteding ggz moet markt opschudden

Mario Gibbels
De gezamenlijke EPD-aanbesteding voor de ggz is een kans om de markt op te schudden. Dat stelt Stephan Valk, bestuurder van de ParnassiaBavo Groep en een van de initiatiefnemers van de aanbesteding, in een interview met ICTzorg magazine dat volgende week verschijnt.

Aanleiding voor de aanbesteding is de ontevredenheid bij ggz-instellingen over de geleverde pakketten, vertelt Valk. Ggz-instellingen vinden dat de leveranciers hun software te traag aanpassen aan de wensen in de praktijk. Valk verwacht dat er uiteindelijk drie à vier pakketten gekozen zullen worden. “We zullen waarschijnlijk kiezen voor een innovatief pakket en een wat behoudend pakket. Een pakket dat geschikt is voor grote instellingen en een pakket dat juist geschikt is voor kleinere instellingen.” Het kan echter niet uitgesloten worden, aldus Valk, dat er twee pakketten worden uitgekozen omdat die echt boven de andere uitsteken. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.