Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eppie Fokkema nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Archipel

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Eppie Fokkema wordt de voorzitter van de nieuwe Raad van Bestuur van zorggroep Archipel. Vanaf 15 januari vormt Fokkema samen met bestuursleden Monique Hertogs en Lisette Burnett de RvB.
Fokkema
Foto: Archipel

Vanwege het vertrek van bestuurder Anton Metske is er een nieuw RvB geformeerd. Fokkema staat bekend als een ondernemende bestuurder met veel ervaring in bedrijfsvoering. Eerder was hij bestuurder van het landelijk adviesbureau Atrivé, interim-manager, wethouder en adviseur voor overheden, zorgorganisaties en woningcorporaties. Daarnaast is Fokkema als toezichthouder actief geweest bij VVT en gehandicaptenzorg.

Archipel

Volgens Archipel is Fokkema de aangewezen persoon om de zorgorganisatie verder te ontwikkelen. De nieuwe voorzitter heeft een groot netwerk, legt in- en extern verbindingen en gaat de dialoog aan. ‘Hij bouwt graag verder aan de ingezette koers van eigen regie, die Archipel enkele jaren geleden is ingeslagen’, aldus Archipel. Fokkema wil zijn passie voor innovatie doorvoeren om Archipel verder te ontwikkelen.

Bestuur

De zelfsturende zorgteams vallen direct onder het driehoofdige Raad van Bestuur, dat vanaf 15 januari aan de slag gaat. Lisette Burnett, voorheen directeur bij Archipel, neemt voorlopig de rol als derde bestuurslid op zich. Burnett wil zich eind 2018 op andere zaken gaan richten. Een werving naar een vervangend, derde bestuurslid wordt rond de eerste helft van 2018 gestart.

Regie

De nieuwe RvB heeft als missie het consolideren en verder uitbouwen van de regie van medewerkers en cliënten. Archipel vindt deze regie belangrijke aandachtsgebieden die vragen om groei. Daarbij wordt vanuit de ingezette visie sterk accent gelegd op een soepele ondersteuning van de zelfsturende teams.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.