Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Erasmus MC continueert aanpak babysterfte

Mark van Dorresteijn
Het Erasmus MC in Rotterdam krijgt van de overheid 2,5 miljoen euro om de komende drie jaar in zes steden experimenten op te zetten om babysterfte tegen te gaan. Het geld komt van het ministerie van VWS, zo maakte een woordvoerder van het Erasmus MC bekend.
Erasmus MC continueert aanpak babysterfte

Het is nog onduidelijk naar welke steden het geld gaat. Het ziekenhuis wil de komende maanden in beeld brengen waar de problemen het grootst zijn, maar wil bovendien een goede spreiding van de perinatale zorg over heel Nederland. In de zes steden worden vervolgens twee experimenten opgezet; het bereiken van de belangrijkste risicogroepen en een vernieuwde risicoscreening bij zwangeren.

Maatregelen

Rotterdam en het Erasmus MC proberen al enkele jaren met speciale maatregelen de hoge babysterftecijfers naar beneden te krijgen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

 1. Tja… hoe kan een ziekenhuis eraan bijdragen dat
  1 in de allochtone gezinnen de positie van kraamzverzorgende meer status (vertrouwen)krijgt;
  2 deze gezinnen niet slechts
  mogen volstaan met max. 3 uurszorg (gevolg: gezin is van 12.00 uur vm tot 8.00 uur de volgende dag zonder deskundige begeleiding)
  3 de inbreng-invloed vanuit de familie op de zorg wordt teruggedrongen?
  Zou dat niet vanuit een heel andere (invals)hoek moeten worden gestimuleerd?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.