Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC geeft ondernemers borgstellingskrediet

Het Eramus MC stelt samen met ABN AMRO een borgstellingskrediet (Erasmus BSK) van vijf miljoen euro beschikbaar voor medische innovatieve spin-offs van het ziekenhuis. Het Erasmus BSK kan over een periode van vier jaar aan maximaal veertig startende ondernemingen een krediet verlenen van 125.000 euro.

Het Erasmus MC wil met het borgstellingskrediet de regels rond kredietverstrekking stroomlijnen en het delen van academische kennis met de maatschappij en het bedrijfsleven verhogen. Het borgstellingskrediet berust op het besluit Borgstelling MKB kredieten (BBMKB) waarmee startende ondernemers bij onvoldoende onderpand voor een lening een beroep kunnen doen op de overheid. Volgens business developer Steven Tan van het Eramus MC staan er al zo’n tien bedrijven ‘in de wacht’ die na aanvraag en toetsing wel in aanmerking zouden kunnen komen voor het startkapitaal. Eén op de drie startende ondernemingen redt het, volgens het Erasmus MC, om winstgevend te worden. ABN AMRO verstrekt de leningen en heeft daarmee als huisbankier van de starters een een aantrekkelijke uitgangspositie.

De rol van ABN AMRO is een financieel economisch adviserende en een krediet verstrekkende. “Met de inhoud van de projecten bemoeien wij ons niet”, stelt voorlichter Jeroen van Maarschalkerweerd van ABN AMRO, “Maar het is natuurlijk wel mooi als het uiteindelijk iets oplevert, want dat is toch onze core business.” (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

ABN AMRO was ‘onprofessioneel Slotervaart beu’

Erasmus MC verkoopt analysedienst Crosslinks

ErasmusMC onderzoekt prognostische modellen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.