Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC heeft veilig mobieltje

Personeel van het Erasmus Medisch Centrum kan voortaan overal in het ziekenhuis mobiel bellen. Het medisch centrum heeft samen met mobiele telefonieaanbieder Orange een manier van mobiele telefonie ontwikkeld, die medische apparatuur 'niet of nauwelijks'stoort. Dat heeft de provider vandaag bekendgemaakt.

Deze zogeheten Unlicensed Mobile Acces (UMA) telefoons kunnen ‘naast het gsm-netwerk ook worden gebruikt op het wifi-netwerk’. Hierdoor zouden specialisten vanaf nu veilig kunnen bellen in operatiekamers en intensive care-afdelingen. Voorheen mocht er in ziekenhuizen niet worden gebeld in deze kritieke ruimtes.

Tijdwinst

Volgens het Erasmus MC zorgt de nieuwe ontwikkeling voor veel tijdswinst. Het personeel heeft nu geen pager, semafoon of portofoon meer nodig, stelt het medisch centrum. Een arts hoeft niet meer eerst naar een vaste telefoon om een oproep te beantwoorden. (Novum)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.