Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Erasmus MC ontvangt certificaat voor informatiebeveiliging

Annelies Vermeulen
Het Erasmus MC in Rotterdam heeft als een van de eerste zorginstellingen van Nederland het NEN7510 certificaat ontvangen voor het veilig omgaan met vertrouwelijke informatie.
Erasmus MC ontvangt certificaat voor informatiebeveiliging

Eind 2010 heeft Erasmus MC een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door Lloyds Register QA, waar de NEN7510 certificering uit voortkwam. Erasmus MC en het VUmc zijn de eerste zorginstellingen die voldoen aan die norm.

De norm behandelt informatiebeveiliging in de zorgsector, met andere woorden het waarborgen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die nodig is voor verantwoorde zorg voor patiënten.

Norm

In 2004 is in Nederland vastgesteld aan welke norm zorginstellingen zich moeten houden. In 2007 volgde een toetsing van twintig ziekenhuizen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het College Bescherming Persoonsgegevens. Daaruit bleek dat Erasmus MC voldoende scoorde, maar dat de beveiliging van de informatie op een aantal punten beter kon. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorgspectrum kiest Compello voor implementatie NEN7510

Eerste Nederlandse zorginstelling met NEN7510-certificatie

Erasmus MC zet Oracle’s Exadata in voor DNA-onderzoek

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. NEN7510 is “slechts” een procesbeschrijving/beheersing.
    Het zou mij verbazen als de certificering voorde gehele instelling en haar geassocieerden zou gelden. Scherper: Dat is bijna onmogelijk!! Ik geloof niet dat deze instanties hun leveranciers screenen op SOx /SAS70. Zie ook het artikel over telecontrol in ZorgICT van maart jl.
    Neemt niet weg dat acteren op NEN7510 goed is!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.