Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Erbudak legt beslag op Slotervaartziekenhuis

Mark van Dorresteijn
De familie Erbudak heeft beslag laten leggen op het Slotervaartziekenhuis. Dit heeft de advocaat van de voormalig bestuursvoorzitter, Gerjanne te Winkel, vandaag bevestigd.

Het beslag is gelegd op de aandelen van Delta Onroerend Goed. De erven van grootaandeelhouder Jan Schram hadden het ziekenhuis verkocht aan zorgondernemer Loek Winter. Erbudak zegt een vordering op Delta te hebben omdat haar belang in het ziekenhuis is verwaterd door een onrechtmatige aandelenemissie.

Bevoegdheid

Erbudak had de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Winter aangevochten bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De ondernemingskamer zette woensdag nog grote vraagtekens bij de verkoop, maar gaf de tijdelijk onafhankelijk bestuurder van de ziekenhuis-holdings, Charlotte Insinger, de bevoegdheid te beslissen. Zij besloot na alle punten en belangen ‘zorgvuldig tegen elkaar te hebben afgewogen in het belang van alle betrokkenen de koopovereenkomst toch niet te ontbinden’.

MC Groep

De MC Groep wilde nog geen commentaar geven. Wellicht gebeurt dat vanavond bij de persbijeenkomst in het Slotervaart.

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.