Erbudak moet 1,7 miljoen terugbetalen

Ex-bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis moet ruim 1,7 miljoen euro terugbetalen. Het gaat om geld dat zij tijdens haar bestuursvoorzitterschap op onrechtmatige wijze aan het ziekenhuis heeft onttrokken. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Erbudak moet 1
Foto: ANP

Erbudak werd in maart 2013 vanwege conflicten ontslagen. Volgens haar was het ontslag om valse redenen gegeven, waarop zij een procedure tegen het ziekenhuis aanspande. Zij eiste een schadevergoeding en achterstallig salaris van 1,9 miljoen euro en een schadevergoeding van circa 600.000 euro. Die vorderingen wijst de rechtbank af.

Terecht ontslagen

Volgens de rechtbank is zij terecht ontslagen en de vorderingen van Erbudak worden daarom afgewezen. Het Slotervaart wist aannemelijk te maken dat er al langer spanningen bestonden in de raad van bestuur en dat er nadat Erbudak in eerste instantie was geschorst ernstige zaken boven water waren gekomen die

3
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.