Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erbudak wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

Minstens drie partijen hebben interesse in de overname van de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad. Privaat investeerder Ons Ziekenhuis IJsselmeer, het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam hebben oren naar een overname. Dat lieten zij vandaag weten.

Onafhankelijk onderzoeker Léon Lodewick zei dinsdag bij de presentatie van zijn advies over de toekomst van de ziekenhuizen, dat zich zes partijen hebben gemeld om de stichting IJsselmeerziekenhuizen nieuw leven in te blazen. Wie de andere drie partijen zijn, is nog niet bekend.

Managementprobleem

Erbudak maakte wel een kanttekening bij haar interesse. Ze wil het advies van onderzoeker Lodewick in geen geval opvolgen, maar komt met een eigen plan. “Ik wil me inzetten voor kwalitatief goede zorg. Het rapport van Lodewick is volledig financieel gericht. Er wordt niet gekeken naar wat nodig is voor patiënten. Wanneer het managementprobleem is opgelost, dan hebben ziekenhuizen in Emmeloord en in Lelystad nog heel veel potentie”, aldus Erbudak.

Consortium

De andere private partij, Ons Ziekenhuis IJsselmeer, is nog nergens in Nederland actief. Het gaat om een consortium van Ons Ziekenhuis en Orange Cure. Ons Ziekenhuis is een bedrijf met medische professionals en managers en Orange Cure is de financiële partner. Het consortium wil over vijf jaar een keten van tien ziekenhuizen runnen. (ANP)

Lees ook:

Hoefsmit: IJsselmeerziekenhuizen is rendabel te maken

IJsselmeerziekenhuizen kan doorstarten

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nog één week

IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.