Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Ernstig artsentekort buiten ziekenhuizen bedreigt volksgezondheid’

De tekorten aan artsen die buiten het ziekenhuis werken, zijn zo groot dat ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Dat staat in het document Actieplannen - Meer Extramurale Artsen van een werkgroep, in opdracht van de NFU en artsenfederatie KNMG. 
Aios arts Verstandelijk Gehandicapten, beeld: SBOH

De werkgroep ‘Meer extramurale artsen’ heeft

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    3 REACTIES

    1. Wat ik mis in het bovenstaande is een cultuur verandering in de zorg die de verkeerde kant op gaat.. Van iedereen full-time werken is het tegenwoordig overal mogelijk om part-time te werken. Dat is een goede ontwikkeling, echter er is een verschuiving van het “recht” op part-time werken naar de “nieuwe norm” en dat is part-time werken. Dit gaat ten koste van de productiviteit en daarmee veel van de problemen. Een andere ontwikkeling die in het artikel niet is meegenomen, is de groei van het aantal ZZPers. Wederom soms begrijpelijk vaak ook niet!

      Als ervaren executive in het bedrijfsleven (in de zorg) en “Value excellence facilitator health” zie ik vele uitdagingen maar ook simpele oplossingen!

    2. Lees alle reacties
    3. Zowel extra- als intramuraal zijn er artsen tekorten en dat is niet vreemd. Het recht van part-time werken is norm geworden (en de fulltime-timers moeten zich niet aangesproken voelen). Zou dit niet de “root-cause” of één van de oorzaken kunnen zijn? De commissie zou zich dit ook moeten afvragen en mogelijk zijn dan de aanbevelingen ook anders!

      Jos, Value Excellence Facilitator

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.