Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ETZ moet infectiepreventie verbeteren van IGZ

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) moet er onder andere voor zorgen dat medewerkers hun werkkleding op de juiste manier dragen en dat de reiniging en desinfectie van isolatiekamers verbeterd wordt. Dat staat in een vandaag gepubliceerd rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
inspectie400.jpeg

De IGZ houdt sinds 2013 projectmatig toezicht op infectiepreventie bij ziekenhuizen. In de bezochte ziekenhuizen zijn duidelijk verbeteringen geconstateerd, meldt de IGZ. Maar bij het ETZ kan een aantal zaken beter. Zo moeten de isolatiekamers van het ziekenhuis binnen zes maanden technisch aangepast worden, dusdanig dat veilig betreden en verlaten mogelijk is. Bovendien moet iedereen die isolatiekamers betreedt, hierin getraind worden om dit veilig te kunnen doen.

Maatregelen
De inspectie heeft een aantal maatregelen opgelegd. Zo moet het ETZ binnen drie maanden zorgen dat de spoelruimten voldoen aan de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en dat alle medewerkers de werkkleding op de juiste manier dragen.
Bekijk hieronder het volledige rapport.

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.