Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Europese samenwerking op gebied van eHealht dringend gewenst

Mario Gibbels
De Europese lidstaten moeten zich allen inzetten om de enorme mogelijkheden van eHealth beter te benutten. Dat stelt het onderzoeks- en adviesbureau Gartner in het rapport eHealth for a Healthier Europe! dat het heeft opgesteld in opdracht van de Zweedse regering.

Zweden is sinds 1 juli voorzitter van de Europese Unie. Een van speerpunten die het op de agenda heeft gezet is eHealth. Doel is om meer politiek bewustzijn voor dit onderwerp te krijgen en om meer samenwerking tussen landen te realiseren op dit onderwerp. In het rapport wordt een model beschreven hoe je eHealth kunt linken met het realiseren van politieke doelen.

Gartner concludeert in het rapport dat er aanzienlijke winsten zijn te behalen met de inzet van eHealth: miljoenen voorschrijffouten kunnen voorkomen worden, tienduizenden ongelukken met medicatie en het aantal beddagen kan met miljoenen verminderd worden. Daarvoor is het wel nodig dat de Europese landen de handen ineen slaan. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.