Europese samenwerking UMCU over monitoren op afstand

Het UMC Utrecht start samen met vier Europese ziekenhuizen een samenwerking, genaamd ‘Nightingale’. Bedrijven worden uitgedaagd een techniek te ontwikkelen voor het constant en op afstand monitoren van de vitale functies van patiënten die van de intensive care af komen. Directe alarmering bij wijziging van de stabiele situatie van de patiënt kan ernstige complicaties voorkomen en levensreddend zijn. Voor de ontwikkeling van dit project maakt de Europese Unie 5,3 miljoen euro vrij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
umcutrecht.jpg

Na een ingrijpende operatie waarna patiënten op de intensive care komen, bestaat een verhoogd risico dat zij naderhand op de verpleegafdeling of na ontslag complicaties ontwikkelen. Als een patiënt plotseling een longontsteking of bloeding krijgt, wat niet ondenkbaar is, dan is vroege signalering van levensbelang. Met de beoogde draadloze bewaking wordt de toestand van de patiënt constant op afstand bewaakt en kan door persoonsgebonden alerts sneller worden gestart met een behandeling.

Systeem ontwikkelen
Vijf ziekenhuizen gaan in het programma Nightingale  bedrijven met kennis en ervaring op het gebied van medische sensoren en complexe signaalanalyse vragen een oplossing te ontwikkelen voor

0
187

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.