Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ex-jeugdzorgbaas Janssen moet bonus inleveren’

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat minister André Rouvoet de bonus moet terugvorderen die Wiel Janssen kreeg na zijn vertrek als directeur van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA). Dit meldt dagblad Het Parool.

‘Je kunt niet een zak geld meekrijgen als je niet goed hebt gefunctioneerd’, stelt Tofik Dibi (GroenLinks). Onder andere Dibi drong er bij Rouvoet op aan de bonus terug te vorderen. Hij kreeg daarbij steun van Samira Bouchtibti (PvdA).’ Eind juli kwam BJAA in het nieuws toen de ondernemingsraad het vertrouwen opzegde in bestuurder Wiel Janssen wegens de financiële toestand van de organisatie en de ingevoerde vacaturestop. Het personeel vond de werkdruk te hoog en de werksfeer slecht.

Organisatorische problemen

Rouvoet gaat er echter niets aan doen, zo meldt Het Parool. ‘’Ik ga niet treden in contracten die ik niet zelf heb afgesloten.’ Hij wilde ook geen moreel appel doen op Janssen om hem zijn bonus te laten inleveren. De minister is ook niet van plan in te grijpen bij Bureau Jeugdzorg, waar het CDA om gevraagd had. Hij prees juist het optreden van wethouder Lodewijk Asscher. ‘Asscher heeft stevig, maar terecht opgetreden,’ oordeelde Rouvoet. Volgens Rouvoet heeft de jeugdzorg in Amsterdam geen financiële problemen, maar slechts organisatorische. ‘Het probleem bij de jeugdzorg in Amsterdam is een personeelsprobleem. Het verloop van ervaren krachten is te groot. (Het Parool)

Lees ook:

Directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam treedt af

Crisis Bureau Jeugdzorg Amsterdam duurt voort

OR Jeugdzorg Amsterdam zegt vertrouwen in directie op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.