EY: ‘Regionale samenwerking nodig voor inzet technologie’

Ernst & Young stelt dat Nederland dreigt achter te lopen als het gaat om de implementatie van nieuwe technologie in de zorg. Dat komt door de vele autonome partijen in ons land. Door bijvoorbeeld regionale samenwerking zou voldoende schaal gecreëerd kunnen worden om nieuwe technologie te gebruiken in dienst van de patiënt, in plaats van in dienst van de arts.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Samenwerken kan volgens Monique van Dijen van Ernst & Young in een regio of een gemeente of voor chronisch zieken. Op kleinere schaal technologie inzetten, is te kostbaar volgens Van Dijen.

Kloof tussen consument en arts

Patiënten blijken totaal andere verwachtingen te hebben van technologie dan hulpverleners, blijkt uit het rapport. Het accountant- en bedrijfsadviesbureau spreekt van ‘een kloof’ tussen artsen en zorgconsumenten. Artsen adopteren het liefst nieuwe technologie die in staat is hun eigen praktijkvoering te optimaliseren. Zorgconsumenten zoeken technologie waarmee ze makkelijk kunnen communiceren met de hulpverlener.

Lage waardering zorgstelsel

Door die kloof ervaren patiënten het zorgstelsel ook

0
680

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.