Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Facilitaire medewerkers Ruwaard van Putten overgenomen

De coöperatie van samenwerkende ziekenhuizen Ikazia Ziekenhuis, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis heeft de facilitaire diensten voor het Spijkenisse Medisch Centrum, het voormalig Ruwaard van Putten, ondergebracht in een nieuw werkbedrijf. De bedoeling is om zoveel mogelijk facilitaire medewerkers aan de slag te houden.
Facilitaire medewerkers Ruwaard van Putten overgenomen

Bij het oprichten van de nieuwe werkorganisatie is er naar gestreefd om op woensdag 24 juli zo veel mogelijk medewerkers van de facilitaire dienst van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis een baan aan te bieden voor in ieder geval zes maanden.

 

Nieuw facilitair bedrijf

In totaal hebben van de 97 facilitaire medewerkers van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis 86 medewerkers een baan aangeboden gekregen. Met de inrichting van dit nieuwe facilitair bedrijf wil de coöperatie de continuïteit waarborgen en de dienstverlening efficiënter en kwalitatief beter inrichten. Hiervoor heeft de coöperatie van ziekenhuizen een extern bedrijf gevraagd om haar kennis op het gebied van facilitaire dienstverlening en gastvrijheid te delen. Als onderdeel van deze inbreng zal dit bedrijf verantwoordelijk zijn voor het management van het nieuwe facilitair bedrijf. Net als Spijkenisse Medisch Centrum wordt het nieuwe facilitair bedrijf eigendom van de coöperatie van drie samenwerkende ziekenhuizen.

Banen beschikbaar
Het nieuwe facilitair bedrijf zal diensten leveren op het gebied van onder meer schoonmaak, onderhoud, technische dienst, huisvesting, logistiek, receptie en gastvrijheid. Gezien het nieuwe zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum is het aantal arbeidsplaatsen nog in ontwikkeling. Voor een groot deel van de facilitaire medewerkers geldt dat voor hen ook na 1 januari 2014 een baan beschikbaar zal zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.