Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Failliete ggz-instelling Psycho Informa moet 7 ton terugbetalen

De Psycho Informa Groep is failliet verklaard op aanvraag van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De groep heeft volgens de NZa onterecht subsidies aangevraagd voor het opleiden van psychologen en psychotherapeuten. De NZa wil de subsidie terug.
Rechtbankhamer Euro Istock
VGN spant samen met 40 zorgaanbieders een kort geding aan tegen de zorgkantoren, in de hoop hiermee het nieuwe inkoopkader Wlz van tafel te krijgen.

De NZa heeft de rechtbank gevraagd het faillissement uit te spreken. De NZa heeft herhaaldelijk gevraagd hoe in 2015 en 2016 de beschikbaarheidsbijdrage – waar zorginstellingen medische vervolgopleidingen van bekostigen – besteed zijn. De Psycho Informa Groep weigert volgens de NZa verantwoording af te leggen over de besteding van de gelden en moet meer dan 700.000 euro terugbetalen. De NZa heeft geprobeerd het bedrag terug te krijgen, ook met behulp van een deurwaarder, maar dat is niet gelukt.

Failliet

De Psycho Informa Groep bestaat uit de Psycho Informa Instellingen. De instellingen zijn eerder dit jaar failliet verklaard.

De locaties van Psycho Informa zijn overgenomen door zorgaanbieders Cirya en GGZ Groep.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.