Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Faillissement dreigt voor ziekenhuizen om bouwkosten’

Mark van Dorresteijn
Ongeveer tien ziekenhuizen dreigen dit jaar failliet te gaan door problemen met de kosten van nieuwbouw. Daarvoor waarschuwt Roelf de Boer, voorzitter van de vereniging van ziekenhuizen, NVZ vandaag in de Volkskrant.
‘Faillissement dreigt voor ziekenhuizen om bouwkosten’

De Nederlandse ziekenhuizen eisen snel actie van minister Ab Klink van VWS voor het oplossen van hun financiële problemen op het gebied van nieuwbouw, meent De Boer. “Als hij nog langer draalt, is er volgens hen sprake van onbehoorlijk bestuur.”

Verantwoording bij ziekenhuizen

Het kabinet heeft enkele jaren geleden de regels veranderd voor de nieuwbouw en onderhoud van ziekenhuisgebouwen. Vroeger stond de overheid garant voor investeringen, nu moeten ziekenhuizen zelf de verantwoording dragen. De nieuwe situatie drukt zwaar op de budgetten van de ziekenhuizen.

Overgangsregime

Ziekenhuisbestuurders waarschuwen al jaren dat de problemen zo groot kunnen worden dat uiteindelijk bijvoorbeeld de salarissen van het personeel niet meer kunnen worden betaald. De ziekenhuizen zijn dan boekhoudkundig gezien failliet. Minister Klink had een overgangsregime toegezegd, maar is nooit daadwerkelijk over de brug gekomen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Ziekenhuizen eisen einde bouwstop

Klink wil bouwnormen

‘Bouwimpuls overheid werkt niet’

Nederland in Europese top van zorgbouw

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Al eerder geschreven via Zorgvisie , Politici denken alleen maar op korte termijn ( Verkiezingen & Stemmen ) en het blijkt daardoor dat ze onbetrouwbaar zijn. De Kiezer gaat op 3 maart 2010 weer stemmen , hopenlijk op een betrouwbaar Politieke Vrouw/Man.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.