Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Faillissementen teisteren Versatility Thuiszorg

Redactie Zorgvisie
In de bv-boom van thuiszorgorganisatie Versatility hangen veel dode takken. In de landelijk werkende organisatie zijn in totaal acht bv’s ondergebracht. Zes bv's en zeker vijf stichtingen zijn failliet verklaard. Curatoren nemen momenteel de financiële schade op.
Faillissementen teisteren Versatility Thuiszorg

Een zoektocht op het internet leert dat Versatility haar zorgverlening in bijna heel Nederland heeft aangeboden. Patricia van der Lelie, manager bij Stichting Versatility Thuiszorg, laat weten dat cliënten nooit zonder zorg zijn komen te zitten. “Wij hebben er alles aan gedaan om het zo netjes mogelijk af te handelen. Onze cliënten zijn nooit zonder zorg komen te zitten.”

Bestuur niet bereikbaar

De holdings van de thuiszorgorganisatie zijn moedermaatschappijen voor de verschillende bv’s. Deze dochterondernemingen zijn uitgesplitst naar het soort zorgverlening en naar de regio’s waar de zorg werd verleend. Naast de bv’s die zijn onderbracht in de holdings zijn er nog 21 stichtingen opgericht voor de zorgverlening per regio. Volgens het handelsregister en diverse zorgkantoren zou Versatility nog in heel Nederland zorg verlenen, maar de organisatie is niet bereikbaar. Wie het hoofdkantoor in Didam belt, krijgt een ingesproken boodschap te horen. Het nummer van de andere kantoor in Nijmegen en Dronten is afgesloten. De website is niet langer beschikbaar.

Holdings Versatility

Om de zorg te leveren heeft de organisatie drie holdings opgericht met de namen Versatility Thuiszorg, Homecleaners Nederland en Jumbo Snacks. De holding Versatility Thuiszorg had in 2007 een negatief eigen vermogen van bijna een half miljoen euro. Curatoren nemen momenteel de schade op. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Brabantse thuiszorg verliest kort geding

Thuishulpen Aveant demonstreren voor rechtbank

Blindenkoepel Viziris is failliet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.