Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Filmvertoning Sicko

Cliëntenbelang Utrecht, culturele organisatie Tumult en het Utrechtse filmhuis Louis Hartlooper Complex organiseren zondag 18 november een filmvertoning en forumdiscussie over de film Sicko van regisseur Michael Moore.

Deze film behandelt de privatisering van de zorg in Amerika en heeft dáár veel stof doen opwaaien. De film werpt namelijk vragen op over de toekomst van de zorg: Is dat een recht voor iedereen, of alleen voor de rijken? Mogen ziekenhuizen en verzekeraars onderscheid maken tussen gezond en ongezond levende cliënten? Moeten verzekeraars schade herstellen, of zorg aanbieden? Vragen die ook relevant zijn voor het Nederlandse zorgveld, immers ook hier is de zorgwereld in beweging. Worden no claims straks ook in Nederland verhandelbaar? Over deze en andere vragen vindt na de filmvertoning een forumdiscussie onder leiding van Elisabeth van den Hoogen plaats. De ochtend begint om 10.00 uur met inloop en koffie, waarna de film om 10.30 stipt begint. Om 13.30 uur is het programma afgelopen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.