Financierbaarheid ggz, jeugdzorg en Wmo staat onder druk’

De onzekerheid rond de jaaromzetten zet de financierbaarheid van instellingen in de ggz, jeugdzorg en Wmo onder druk. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in de notitie ‘Financiering van zorginstellingen’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geld_iStock_20785827_LARGE.jpg
Foto: iStock

De NVB brengt in de notitie ‘Financiering van zorginstellingen’ de belangrijkste knelpunten in kaart rond het financieren van zorginstellingen. De complexe regelgeving vormt een belangrijk knelpunt. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft sinds haar oprichting in 2006 meer dan 2.200 beleidsregels gepubliceerd. De frequent wijzigende regelgeving levert onzekerheid op voor zorginstellingen.

Uitstel jaarrekeningen ggz
Wat het extra complex maakt, is dat sommige besluiten met terugwerkende kracht zijn genomen. Dit speelt bijvoorbeeld in de ggz. Door onduidelijkheid in de regelgeving en onzekerheid over de rechtmatigheid van declaraties, hebben ggz-instellingen moeite met het vaststellen van hun jaarrekening. In april 2016 heeft minister Edith Schippers

0
431

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.