Financierbaarheid ggz, jeugdzorg en Wmo staat onder druk’

De onzekerheid rond de jaaromzetten zet de financierbaarheid van instellingen in de ggz, jeugdzorg en Wmo onder druk. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in de notitie ‘Financiering van zorginstellingen’.
Geld_iStock_20785827_LARGE.jpg
Foto: iStock

De NVB brengt in de notitie ‘Financiering van zorginstellingen’ de belangrijkste knelpunten in kaart rond het financieren van zorginstellingen. De complexe regelgeving vormt een belangrijk knelpunt. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft sinds haar oprichting in 2006 meer dan 2.200 beleidsregels gepubliceerd. De frequent wijzigende regelgeving levert onzekerheid op voor zorginstellingen.

Uitstel jaarrekeningen ggz
Wat het extra complex maakt, is dat sommige besluiten met terugwerkende kracht zijn genomen. Dit speelt bijvoorbeeld in de ggz. Door onduidelijkheid in de regelgeving en onzekerheid over de rechtmatigheid van declaraties, hebben ggz-instellingen moeite met het vaststellen van hun jaarrekening. In april 2016 heeft minister Edith Schippers

0
359

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.