Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flevoziekenhuis moet afsprakensysteem aanpassen

DEN HAAG - Het Flevoziekenhuis in Almere moet zijn online afsprakensysteem aanpassen. In het systeem mag geen informatie over de diagnose staan. Bovendien moet het goed worden beveiligd. Dat gelast het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) het ziekenhuis.

De instelling moet binnen drie weken aan de toezichthouder voor het gebruik van persoonsgegevens een voorstel voor wijzigingen sturen. Volgens het CBP mag een online afsprakensysteem niet meer informatie bevatten dan voor het maken van afspraken nodig is. Mededelingen over de diagnose behoren er daarom niet in thuis. Bovendien is de beveiliging niet voldoende. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van individuele wachtwoorden, kan het ziekenhuis misbruik van het systeem voorkomen.

Spijtig zegt Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis vindt het spijtig dat het CBP het huidige systeem afwijst, maar is blij met de duidelijkheid. Het betreurt dat het systeem door de aanpassingen die het college eist, minder laagdrempelig wordt. Het huidige systeem houdt volgens een woordvoerder in dat iemand zijn naam en geboortedatum invoert en vervolgens een afspraak maakt.

Bezwaar van CBP

Het bezwaar van het CBP is dat iemand die weet dat een ander op een bepaalde dag een afspraak bij het ziekenhuis heeft, kan achterhalen bij welke polikliniek die persoon wordt verwacht. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.