Flink minder topfuncties in ziekenhuizen

Het aantal posities in raden van bestuur en toezicht van ziekenhuizen is in een jaar tijd met 20 procent afgenomen. Het percentage vrouwen in de top is licht toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Grethe van Geffen, directeur van Seba cultuurmanagement.
Flink minder topfuncties in ziekenhuizen

De afname van posities in bestuur en toezicht vindt vooral plaats in algemene ziekenhuizen. In een jaar tijd is het aantal bestuursleden afgenomen van 173 naar 145. Het aantal toezichthouders nam af van 461 tot 386. In de academische ziekenhuizen daalt het aantal posities amper, daar nam het aantal bestuurders af van 29 naar 28. Het aantal toezichthouders bleef gelijk.

Vrouwen in bestuur en toezicht

Van Geffen keek voor het onderzoek specifiek naar de verhouding mannen en vrouwen. ‘In de ziekenhuissector, waar 65 tot 80 procent van het personeel vrouwelijk is, zijn besturen wel nog steeds dominant mannelijk. Ondanks

2
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.