Flink minder topfuncties in ziekenhuizen

Het aantal posities in raden van bestuur en toezicht van ziekenhuizen is in een jaar tijd met 20 procent afgenomen. Het percentage vrouwen in de top is licht toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Grethe van Geffen, directeur van Seba cultuurmanagement.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Flink minder topfuncties in ziekenhuizen

De afname van posities in bestuur en toezicht vindt vooral plaats in algemene ziekenhuizen. In een jaar tijd is het aantal bestuursleden afgenomen van 173 naar 145. Het aantal toezichthouders nam af van 461 tot 386. In de academische ziekenhuizen daalt het aantal posities amper, daar nam het aantal bestuurders af van 29 naar 28. Het aantal toezichthouders bleef gelijk.

Vrouwen in bestuur en toezicht

Van Geffen keek voor het onderzoek specifiek naar de verhouding mannen en vrouwen. ‘In de ziekenhuissector, waar 65 tot 80 procent van het personeel vrouwelijk is, zijn besturen wel nog steeds dominant mannelijk. Ondanks

2
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Percentage vrouwen is licht toegenomen. Percentages in plaats van aantallen. Dat betekent vermoedelijk dat het aantal vrouwen is afgenomen, maar dat de schrijver dat niet wil zeggen.
    Interessant te weten is of er ook nieuwe vrouwen benoemd zijn of dat alleen (een deel van) de huidige vrouwen zijn blijven zitten.
    Ik hoop op een aanvullend artikel.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.