Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV eist 5 procent loonsverhoging voor ziekenhuismedewerkers

Redacteur Zorgvisie
Vakbond FNV wil een loonsverhoging van 5 procent voor de medewerkers in de ziekenhuizen. ‘Het is tijd dat ook medewerkers in de zorg meeprofiteren van de goede economie’, aldus cao-onderhandelaar FNV Elise Merlijn.
Geldstapels660.fotolia

‘Het is een flinke looneis, maar de stijgende inflatie en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt maken dat zo’n hoge looneis gerechtvaardigd is’, vertelt Merlijn aan Nursing, vaktitel voor verpleegkundigen.

Facebookpagina

In aanloop naar de onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen, maakte de vakbond het nieuws bekend op een speciaal gelanceerde Facebookpagina. Volgens Merlijn maakt het huidige personeelstekort in de ziekenhuizen de onderhandelingspositie voor vakbonden nog sterker. ‘Het maakt de noodzaak om mensen te behouden voor werkgevers groter. Medewerkers hebben aangegeven dat een hoger salaris er misschien voor zorgt dat ze langer in de zorg blijven. Dit is de kans voor werkgevers om in hun werknemers te investeren.’ Op 19 maart zijn de eerst verkennende gesprekken tussen werkgevers en werknemersorganisaties voor een nieuwe cao; in april loopt de huidige cao Ziekenhuizen af.

In alle sectoren

Op Prinsjesdag vorig jaar maakte vakbond FNV al bekend te willen gaan inzetten op een algemene loonsverhoging van 5 procent, in alle sectoren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.