Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Focus bij chronisch zieken op gezondheid’

Mark van Dorresteijn
Veertig patiënten van MCH-Bronovo starten met een e-healthproef. Divisiemanager Robert Weij: ‘De focus ligt op gezondheid, niet alleen op hun aandoening.’
‘Focus bij chronisch zieken op gezondheid’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De patiënten controleren thuis hun bloeddruk, suikerspiegel en urine via de thuismeetapparatuur van het MCH-Bronovo. Via een iPad hebben zij contact met de specialist en daarbij is er ook een helpdesk beschikbaar. Vier van de zes afspraken kan daardoor virtueel afgehandeld worden.

Focus op gezondheid

Initiatiefnemers zijn Weij en twee medisch specialisten. ‘Ons idee is dat je ook bij mensen die chronisch ziek zijn focust op hun gezondheid, niet alleen op hun aandoening’, zegt Weij. Voor de e-healthproef komt een verpleegkundige de deelnemers thuis helpen met het instellen van (draadloze) bloeddruk- en glucosemeters, en zet het eerste e-consult met de dokter op. Heeft een deelnemer zelf geen geschikte smartphone, computer of tablet, dan geeft het ziekenhuis er een in bruikleen.

Proef

Met de proef wil MCH-Bronovo de plussen en minnen van e-health boven water krijgen. Het uiteindelijke doel is comfortabelere en efficiëntere zorg voor de patiënt, minder tijdsdruk op de poli’s en de patiënt het heft in eigen hand geven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.