Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fotoreportage: Executive seminar

Mark van Dorresteijn
CEO Gary Kaplan vertelde tijdens het Zorgvisie Executive Event op 12 oktober het succesverhaal van Virginia Mason Medical Center. Jack Silversin, deskundige in de relatie arts-ziekenhuis, sprak over de noodzaak van bestuur en artsen om gemeenschappelijke belangen op te zoeken.
Fotoreportage: Executive seminar

Ruim 150 bestuurders en medisch specialisten luisterden in Hotel Houten op het Zorgvisie Executive Event ‘Specialist & Ziekenhuis: het kan samen’ hoe Kaplan erin is geslaagd om Virginia Mason, een middelgroot academisch ziekenhuis in Seattle in de staat Washington, tot een van de beste Amerikaanse ziekenhuizen in Amerika te maken.

Lees meer:

Virginia Mason inspireert op Zorgvisie Executive Seminar

1 REACTIE

  1. Kaplan en zijn Toyota production system en Silversin en zijn “there is no us and them, its us” en samen spraken ze over “shared vision”. Ja daar ontbreekt het ook aan in NL. De brug slaan lukt de meeste bestuurders wel, maar dan vooral door naar “them” te luisteren ipv de medisch specialisten richting “us” te krijgen. Een goede ziekenhuisbestuurder maakt van zijn belangrijkste medisch specialisten “change sponsors”, dat is duidelijk. De weg daar naar toe minder. Natuurlijk, we gebruiken een paar “lean-tools” and “large scale change management”, maar een “sense of urgency” creëer je niet zomaar. “Create readiness by shining a bright light on all the reasons why change is necessary.” Dat klinkt makkelijk, maar de benodigde gegevens zijn er niet. Als wij praten over de kwaliteit van zorg dan eindigen we steeds met discussies over de waarde van de data. Ik zou graag de begeleidende leidende rol vervullen waar Kaplan over sprak, maar de weg daar naar toe zie niet in Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.