Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fotoreportage verkiezing Zorgmanager en Talent van het Jaar

Willy Spaan, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, is gisteren tijdens het congres voor gepaste zorg gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2014. De prijs voor het Talent van het Jaar, de meest talentvolle jonge zorgmanager, is dit jaar gewonnen door Nienke Meerdink.
Fotoreportage verkiezing Zorgmanager en Talent van het Jaar

De verkiezing van Willy Spaan en Nienke Meerdink was een spannende aangelegenheid.

Zorgmanager van het Jaar

Spaan heeft de prijs ontvangen omdat hij zich de afgelopen jaren op vele fronten actief heeft ingezet om een nieuwe koers voor zijn organisatie uit te zetten. ‘Hij heeft een “no-blame” veiligheidscultuur ingevoerd waarin incidenten en calamiteiten zonder terughoudendheid gemeld kunnen worden, aldus juryvoorzitter André Rouvoet.

De andere kandidaten waren Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van UMC Utrecht en Jeroen van den Oever, bestuursvoorzitter van Fundis uit Gouda. Fundis biedt zorg aan ouderen en chronisch zieken.

De juryvoorzitter benadrukte dat alle genomineerden ‘leiders zijn die voor hun troepen uitlopen’.

Talent van het Jaar

Tijdens een live jurering is de prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager gewonnen door Nienke Meerdink, maatschapsmanager en projectmanager van Rijnstate Orthopedische en Chirurgische Kliniek op de locatie Zevenaar van het Rijnstate Ziekenhuis. Zij heeft de bijbehorende Talent van het Jaar award in ontvangst genomen. De andere kandidaat voor deze prijs was Justin Bitter, manager bedrijfsvoering OK van het Bernhoven ziekenhuis in Uden.

Bekijk de foto’s van de verkiezing.

Zorgmanager van het Jaar

In dit dossier leest u alles over het Zorgmanager van het Jaar evenement. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle zorgmanager. Aan de rechterkant vindt u een lijst met eerdere winnaars. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1997. In de jaren 1998 en 2006 werd de prijs niet uitgereikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.