Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Foute cijfers wachtlijsten op website Kiesbeter.nl’

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat het wemelt van de fouten op de website van kiesbeter. Tientallen ziekenhuizen ontbreken doordat ze geen actuele gegevens hebben aangeleverd.

Onder meer Amphia (Breda), Martini (Groningen), Amstelland (Amstelveen), Oosterschelde (Goes), Mesos (Utrecht) en Nij Smellinghe ontbreken op de website. In sommige gevallen ontbreken ze volgens de krant al ruim een half jaar. Terwijl de actuele wachtlijsten wel op hun eigen website staan. Bijna drie jaar na de invoering kampen de meeste klinieken nog altijd met problemen met de software van Kiesbeter.

Wachtlijsten

Sinds 1 januari 2005 moeten alle ziekenhuizen hun wachtlijstgegevens aan de overheidswebsite Kiesbeter.nl aanleveren. Patiënten kunnen zelf opzoeken waar ze het snelst aan de beurt zijn.

Verouderde gegevens

Van tientallen klinieken staan volgens de krant verouderde wachtlijstgegevens online. “Onze gegevens op Kiesbeter blijken die van twee maanden geleden te zijn,” reageert Refaja (Stadskanaal) in de krant. Per 1 oktober blijken maar 34 ziekenhuizen bij te zijn.

Peildatum

Kiesbeter vermeldt bij alle gegevens de ‘actuele’ peildatum van 16 oktober 2007. “Dat klopt inderdaad niet en is misschien verwarrend,” reageert Michiel van der Graaf van Kiesbeter in het AD. “Maar het is de verantwoordelijkheid van de ziekenhuizen juiste gegevens aan te leveren.”

Geen idee

Voor tal van specialismen is het verschil van de daadwerkelijke wachttijden en de wachttijden op Kiesbeter.nl al gauw een maand wachttijd. Zo bedraagt de wachtlijst bij het Antonius (Nieuwegein) voor de poli reumatologie geen acht maar vier weken. En die van orthopedie geen twee maar juist acht weken. Het Utrechtse Diakonessenhuis verklaart in de krant:. “We hebben geen flauw idee hoe ze aan die getallen komen.” (Algemeen Dagblad)

Link

Kiesbeter.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.