Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frank Bluiminck directeur VGN

Frank Bluiminck (1968) wordt de nieuwe directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Hij neemt per 1 maart 2016 de taken over van interim directeur Willemijn Maas.
Frankbluiminck400.jpg
Foto: VGN

Frank Bluiminck werkte de afgelopen zeven jaar bij ActiZ, de brancheorganisatie voor de ouderenzorg. Hij gaf daar leiding aan de afdelingen die zich bezighielden met arbeidsvoorwaarden, wetgeving en financiering voor de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Bluiminck was, na het vertrek van Aad Koster, de afgelopen maanden waarnemend directeur bij ActiZ.

Beperking
‘Ik vind het een geweldige uitdaging om de belangenbehartiging voor zorgaanbieders voor mensen met een beperking op me te nemen’, zegt Frank Bluiminck. ‘De zorg voor deze uiteenlopende groep mensen is complex en heeft, net als de ouderenzorg, te maken met grote veranderingen en bezuinigingen. Ik zet me er, samen met de VGN-medewerkers en de VGN-leden, graag voor in om de mogelijkheden voor de mensen met een beperking in de samenleving verder te verbeteren.’

Halsema
De VGN is blij met de komst van Frank Bluiminck. Femke Halsema, voorzitter VGN: ‘Frank staat met zijn ervaring en kennis garant voor effectieve belangenbehartiging. Samen gaan we ervoor zorgen dat mensen met een beperking, en de goede zorg en ondersteuning die ze krijgen, op maatschappelijke en politieke belangstelling kunnen blijven rekenen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.