Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frankeland en Sint Jozefoord beste werkgevers

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn dinsdag uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016.
1. oudere.verzorgende.vierkant.iStock.jpg
Foto: iStock

De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam. Het event is georganiseerd door onderzoeksbureau Effectory en Intermediair.

Zorg
De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. Stichting Sint Jozefoord blinkt uit met een 8,7 in ‘achter de doelstellingen staan’. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen ‘tevredenheid over de werkzaamheden’ met een 9,1.

Bevlogen en betrokken
Bij organisaties die hoog scoren in het onderzoek is gemiddeld 44,3 procent van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4 procent. Volgens Guido Heezen, oprichter van Effectory, produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers. ‘Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.’

Winnaars
Winnaar Non-profit minder dan 1000 medewerkers: Stichting Sint Jozefoord:  Score 8,6
Winnaar Non-profit meer dan 1000 medewerkers. Frankelandgroep:  Score 8,9
Winnaar Profit minder dan 1000 medewerkers: ZLM Verzekeringen:  Score 8,5
Winnaar Profit meer dan 1000 medewerkers: Vanderlande:  Score 8,0

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.