Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Fraude bij thuiszorgbureau Mi Caas

Bij thuiszorgbureau Mi Caas in Eindhoven wordt mogelijk gefraudeerd. Er zou sprake zijn van onder meer valsheid in geschrifte en verwaarlozing. Dat vertellen cliënten aan de redactie van het Eindhovens Dagblad (ED).
Fraude bij thuiszorgbureau Mi Caas

Mi Caas richt zich voornamelijk op zorg voor islamitische ouderen in Eindhoven. En dat zou gebeuren door mensen zonder diploma, zo schrijft de krant. Ook zouden cliënten blanco formulieren moeten invullen. Er zou minstens één handtekening zijn vervalst. Mi Caas leverde voor negen cliënten van De Archipel thuiszorg op maat, maar de leiding heeft daar geen onregelmatigheden gevonden.

Aangifte

Inmiddels hebben sommige cliënten al aangifte gedaan, anderen gaan dat op hele korte termijn doen. De politie heeft een gezamenlijk dossiernummer voor de zaak aangemaakt. Het gaat voorlopig om vijf aangiftes van ondermeer verwaarlozing en fraude.

Mishandeling

Eén ex-cliënte, die met haar naam niet in de krant wil, heeft zich naar aanleiding van een publicatie in het Eindhovens Dagblad over Mi Caas bij de groep aangesloten. Ze vertelt dat ze aangifte gaat doen van mishandeling door directeur Warda Roman van Mi Caas. Haar gezondheid zou in ernstig gevaar zijn gebracht door het niet leveren van thuiszorg. De gemeente is een onderzoek begonnen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ZN: Stop pgb-fraude met face-tot-face indicatie

Strengere aanpak verzekeringsfraude

Zorgdirecteur verdacht van fraude

OM vermoedt pgb-fraude bij Hanimeli

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Het zijn vaak diezelfde allochtone mensen, die de boel proberen te bedonderen.
    Eerst zelf de belastingdienst besodemieteren, en als die bij hen aankloppen weten ze niets en geven ze anderen de schuld !!!!!!
    Dus eerst het onderzoek maar afwachten, want er is nog niets bewezen tegen Mi Caas.
    Lees ” MOGELIJK “

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.