Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Frauderende Duitse arts bespeelde wachtlijsten

In een Duits ziekenhuis zijn tegen betaling gegevens van patiënten vervalst om hen eerder in aanmerking te laten komen voor donorlevers. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De patiënten van het ziekenhuis in Göttingen leken op papier zieker dan ze daadwerkelijk waren.
Frauderende Duitse arts bespeelde wachtlijsten

Volgens het AD maakte een Russische patiënt 120.000 euro over aan het ziekenhuis, waarop de behandelend chirurg zijn gegevens vervalste. Ook werden bij sommige patiënten complicaties verzonnen. Een anonieme tip bracht de zaak aan het licht. Mogelijk wisten ook andere artsen en ziekenhuispersoneel van het bedrog. Momenteel wordt in zeker dertig gevallen donorfraude vermoed.

Justitie

Volgens de Duitse justitie waren er voor de arts financiële prikkels op basis van zijn arbeidscontract. Zo stond er een bonus tegenover een grote medische prestatie. Met jaarlijks vijftig uitgevoerde transplantaties voldeed de chirurg hier ruimschoots aan. (Algemeen Dagblad – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk

Fiod onderzoekt fraude bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg

Arrestaties voor miljoenenfraude met pgb

Zorgverzekeraars ontdekken opnieuw meer zorgfraude

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.