Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fred Plukker tijdelijk bestuurder Radboudumc

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit, het toezichthoudend orgaan van het Radboudumc, heeft besloten om Fred Plukker per 1 oktober te benoemen als interim voorzitter van de raad van bestuur. Plukker vervult de voorzittersrol tot er een definitieve opvolger voor Melvin Samsom is gevonden. Samsom wordt per 1 oktober CEO van het Karolinska University Hospital in Stockholm.
Fred Plukker tijdelijk bestuurder Radboudumc

Plukker is sinds 1988 werkzaam als interim-manager. Hij was bestuursvoorzitter van onder meer het VU medisch centrum, het Deventer Ziekenhuis, het Westfriesgasthuis en de St. Maartenskliniek. Tot 1 oktober is Plukker interim voorzitter van het Zaans Medisch Centrum. Plukker: ‘Het Radboudumc heeft naar mijn mening een prima koers uitgezet, die ik graag, samen met mijn collega-bestuurders en alle andere betrokkenen, zal continueren. Ik verheug me op de samenwerking met iedereen die het UMC een warm hart toedraagt.’

Impact on healthcare

De procedure rondom de definitieve opvolging van Melvin Samsom is inmiddels door het Stichtingsbestuur in gang gezet. In de persverklaring staat: ‘Het Radboudumc is volop in beweging en wordt daarbij gedreven door een heldere missie: to have a significant impact on healthcare. Het is een complexe organisatie, met bijna 10.000 medewerkers en meer dan vijftig afdelingen die rechtstreeks aan de raad van bestuur rapporteren. De benoeming van Plukker biedt de raad van bestuur en het Stichtingsbestuur extra garantie dat de verdere implementatie van de strategie van het Radboudumc volledig doorgang vindt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.