Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fred van der Heijden nieuwe bestuurder STMG

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland heeft een nieuwe directeur-bestuurder. Fred van der Heijden volgt interimmer Gerard Marinus op die een jaar aan STMG was verbonden.
Van Der Heijden Fred Stmg

Van der Heijden werkte de afgelopen vier jaar als interimmanager in verschillende zorgorganisaties via zijn eigen bedrijf ZorgeFFect. Voorheen was hij directeur Zorg bij thuiszorgorganisatie Stichting ZuidZorg. Hij startte zijn loopbaan als verpleegkundige. Van der Heijden begint op 1 april bij STMG.

Eigen regie

Van der Heijden ziet naar eigen zeggen de behoeften van klanten in de zorg veranderen: ‘Ouderen willen langer thuis blijven wonen, de complexiteit van de zorg in de eerste lijn neemt toe en de rol van de klant verandert. Eigen regie en de kracht van mensen moet het vertrekpunt zijn, waarbij het functioneren centraal staat. Dat vraagt dat je als organisatie meebeweegt en blijft zoeken naar hoe we de zorg en dienstverlening thuis nog beter kunnen organiseren, hoe de inzet van technologie daarbij kan helpen en wat we als zorgmedewerkers juist wel maar ook juist niet moeten doen.’

Vebego

Freek Korver, algemeen directeur Zorg van Vebego, moederonderneming van STMG: ‘Onder leiding van Gerard Marinus heeft STMG grote stappen gezet. De koers voor de komende jaren is uitgestippeld, er ligt een positieve begroting, er is rust en vertrouwen in de organisatie en STMG is klaar om weer een toonaangevende rol te pakken in de regio. Fred van der Heijden is de juiste persoon om de organisatie verder te laten groeien en nog beter te laten inspelen op toekomstige klantbehoeften.’

STMG

Het Gelderse STMG biedt in een uitgestrekt werkgebied wijkverpleging, gespecialiseerde verpleging, thuisbegeleiding en hulp bij het huishouden. Er werken 1.225 medewerkers. De organisatie levert haar diensten bij zo’n 4.500 klanten. STMG is dochteronderneming van Assist Zorg en is onderdeel van het familiebedrijf Vebego.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.