Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Friese zorgorganisaties ontwikkelen EPD-app

Annelies Vermeulen
Vier zorgorganisaties in Friesland lanceren deze week de app MedDossier. Dit is een gratis persoonlijk medisch dossier dat geschikt is voor de iPhone en smartphones met het Android en Windows Mobile 7 besturingssysteem.
Friese zorgorganisaties ontwikkelen EPD-app

De app geeft bij een ongeluk bijvoorbeeld aan of iemand donor is, of er allergieën zijn, en wie in geval van nood gebeld moet worden. GGZ Friesland benaderde als initiatiefnemer het Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Frysl(aa)n om deze applicatie te ontwikkelen.

App

De Nederlandstalige app voor de iPhone staat vanaf nu in de Appstore van Apple en is door iedere iPhonebezitter in Nederland en in het buitenland gratis te downloaden. De apps voor Android en Windows Mobile 7 volgen binnen een paar weken. Elke downloader van MedDossier kan op het beginscherm van zijn of haar smartphone medische informatie plaatsen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘EPD’s maken ons bang’

Usability EPD belangrijk voor artsen

EPD’s vergroten patiëntveiligheid

2 REACTIES

  1. In beginsel handig maar… Wellicht omdat ik de app nog niet geïnstalleerd heb (heb een Android Android, nog even wachten dus ;-), maar op mijn smartphone, evenals die van vele met mij, hebben een wachtwoord / inlogcode om bij het ‘bureaublad’ van de telefoon te komen. Hoe gaat iemand dat ontcijferen wanneer ik bewusteloos op het wegdek lig na een aanrijding? is daar een oplossing voor uitgedacht…

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.