Friesland is eerste provincie met voldoende leefstijlcoaches

Vanaf volgende week heeft Friesland een dekkend netwerk met leefstijlcoaches. De noordelijke provincie is de eerste van het land waar mensen overal mee kunnen doen aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Zorgverzekeraar De Friesland sloot de benodigde contracten met de aanbieders. In veel andere delen van het land zijn nog te weinig leefstijlcoaches.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: FPM-BERLIN/stock.adobe.com

Uit de meest recente cijfers van Vektis blijkt dat onder meer Flevoland sterk achterblijft, evenals grote delen van Zeeland. Ook de aan Friesland grenzende provincies Groningen en Drenthe hebben nog veel gebieden zonder geregistreerde leefstijlcoaches. Overigens groeit het aantal over de hele linie gestaag: in januari waren er in het hele land 294 geregistreerde leefstijlcoaches, twee maanden later was dat aantal gegroeid tot 329. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar, dient een zorgaanbieder die de GLI levert zich te registreren in het AGB-register van Vektis.

Niet verwonderlijk

Paul Offringa, manager zorginkoop bij De Friesland, vindt

0
564

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.