Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Furore introduceert TestSlim-tool voor testen van ChipSoft

Annelies Vermeulen
Furore heeft voor het testen van ziekenhuisinformatiesysteem ChipSoft de testtool TestSlim ontwikkeld. TestSlim ondersteunt gestructureerd testen door slim hergebruik van ontwikkelde testscripts en het geautomatiseerd uitvoeren van de (regressie)testen.
Furore introduceert TestSlim-tool voor testen van ChipSoft

Hierdoor verkort de tool de tijd die nodig is voor het uitvoeren van ChipSoft-tests aanzienlijk. Bovendien zijn testprocessen eenvoudig te herhalen. Vooral de herhalingsmogelijkheid kan veel tijdwinst opleveren, aangezien er regelmatig een nieuwe versie van ChipSoft uitkomt. TestSlim maakt gebruik van de architectuur van het ChipSoft-systeem. Hierdoor is herbruikbaarheid van testscripts mogelijk, zelfs wanneer ChipSoft de gebruikersinterface aanpast. Een groot deel van de functionaliteit is geautomatiseerd te testen. Door deze werkwijze besparen eindgebruikers – de zorgverleners – die vaak voor de testen worden ingezet, kostbare tijd. ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Diakonessenhuis Utrecht gebruikt decision support ChipSoft

St Maartenskliniek bestelt ZIS en EPD’s van ChipSoft

Delta Psychiatrisch Centrum kiest voor GGZ-pakket van ChipSoft

3 REACTIES

  1. @Piet: welke ervaringen heb jij Piet met performance testen?
    Ik vind het raar dat niemand reageert op de performance ervaringen die men heeft met Chipsoft. Veel klanten die ik spreek hebben performance problemen. Chipsoft heeft in 2006 een afstudeerder de opdracht gegeven om de database queries te onderzoeken. Anno 2011 zijn de performance problemen er nog steeds. Hoe komt het dat geen enkele klant van Chipsoft over deze performance problemen rept? Dat er geen informatie over performance testing van Chipsoft is te verkrijgen, komt door de Chipsoft organisatie zelf (zeer gesloten) en de door hen toegepaste technologie (Borland Delhpi). Voor het laatste zijn geen performance test tools te vinden. Het eerste kan mijn inziens anno 2011 gewoonweg niet geaccepteerd worden. Ik ben benieuwd wat anderen hiervan vinden. Het laatste: hoe kan een zo kritisch systeem geprogrammeerd zijn in een 20ste eeuw technologie terwijl er veel betere technologieën te verkrijgen zijn?

  2. Lees alle reacties
  3. Testen is een breed begrip. Gaat het hier om functioneel testen of om performance testen? Functioneel testen is absoluut noodzakelijk, maar dat geldt ook voor performance testen. Ik zou het kopje aanpassen mocht performance testen er niet bijhoren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.